11.21.2006

Strategisch stemmen

Nog één nachtje slapen en dan is het zover. Zwevende kiezers moeten dan eindelijk de knoop doorhakken en een knop indrukken. Of een kruisje zetten, want zelfs in 2006 is een simpele veilige stemcomputer nog teveel gevraagd.

Knopen doorhakken dus. En dat gaat veel mensen uitermate slecht af. Ten eerste omdat maar weinigen zich fatsoenlijk in de partijprogramma's verdiepen, ten tweede omdat men te ver nadenkt.

Zo staat de SP nu volgens de NIPO peiling voor de PvdA, maar als morgen puntje bij paaltje komt zul je zien dat mensen de veilige weg kiezen en Woutertje Bos een kruisje gunnen.

Want stel ik stem op de SP en het linkse blok met PvdA en Groen Links krijgt geen meerderheid tov van CDA, VVD dan gaat mijn stem verloren.
Dat is natuurlijk lulkoek van een dronken aarbei. Want als je niet op de partij van jouw keuze stemt is je stem per direct al verloren. Dan durf je niet voor je mening uit te komen en ben je een Wouter Bos. En dat wil je toch niet?

Dus stem op de partij waar jij achter staat, zelfs als dat de PvdA is Sjors, maar ga niet op een andere partij met andere standpunten stemmen omdat dat strategisch verantwoord is. Want dat weet je domweg niet.

Kies op basis van politieke standpunten, niet op basis van koffiedik!

Geen opmerkingen: