12.04.2006

Rintje Waterreus

Zojuist is bekend geworden dat Ronald Waterreus de komende weken het doel van AZ zal gaan verdedigen. De 36-jarige 7-voudig international zal daarna verkassen naar de VS om daar voor de MLS-team te gaan spelen. Dit is altijd een droom voor hem geweest, welke nu dus eindelijk uit gaat komen.

Bij AZ zijn de eerste twee keepers momenteel geblesseerd en was men op zoek naar een waardige vervanger, daarvoor is men dus bij Waterreus aan komen kloppen. Hij is hier dus voor gevraagd en zal dit ook vast naar behoren doen. Het niveau in de MLS is van een dusdanig niveau dat hij zich daar eenvoudig staande zou moeten kunnen houden.

Hoe anders is het met leeftijdsgenoot Rintje Ritsma. De veelvoudig Nederlands, Europees en Wereldkampioen laat in elke wedstrijd die hij schaatst zien dat hij vergane glorie is. Hij hamstert sponsoren bij elkaar om maar op het ijs te kunnen staan, maar de prestaties geven daar geen enkele reden toe.
Als je het niet meer kunt moet je stoppen of gaan schaatsen op je eigen niveau. Dus gezellig in het gewest je hobby uitoefenen. Dat mag best, maar zet je zelf en je rode hoofd niet wekelijks voor aap. Houd de eer aan jezelf. Stop, stop, stop. Alsjeblieft, stop Rintje!

Geen opmerkingen: